Sunday, June 17, 2007

De ger inte upp

Min svärfar hade träffat en läkare som hade sagt att det bästa botemedlet för ofrivillig barnlöshet var att adoptera. Då skulle de psykiska blockeringarna släppa och så skulle allt lösa sig. Detta ringde min svärfar och berättade en fredag eftermiddag!!! Jag och min man pratade om det på kvällen. Visst förstår vi att våra föräldrar vill oss väl med sina goda råd men vad de egentligen säger är ju att vi skulle adoptera i hopp om att få biologiska barn. Det vore ju helt fruktansvärt!!! Vi adopterar för att vi har valt det, för att vi vet att vi kan ge ett barn kärlek och trygghet tillsammans. Vi adopterar för att vi vill bli en familj och för att vi vill åldras tillsammans som föräldrar.

2 comments:

Anna said...

Var i hela friden kommer egentligen den där myten om psykiska blockeringar ifrån? Är det för att människan så gärna vill att det ska finnas lite "magi" i tillvaron?

Våra grannar, adoptivföräldrar till en liten sydafrikansk flicka på snart två år, väntar biologiskt barn helt oväntat. De kommer helt ofrivilligt att få ge näring åt den myten. Men egentligen är det ju inte så konstigt, ett guldägg möter en gudspermie för att man råkar ha guldtur...

Hoppas att du står ut med svärföräldrarnas "omtanke"

Mamma Wannbe said...

Det bästa botemedlet mot barnlöshet ÄR att adoptera - för då får man barn!!!

Kolla under avdelningen Föräldrar i Aftonbladets nätupplaga. Där finns ett chatt med en fertilitetsläkare som säger samma sak som alla fertilitetsläkare vi talat med: Man blir inte gravid för att man slappnar av. Man blir inte gravid för att man adopterar. Men blir inte gravid för att man åker på semester.
Man blir gravid när de kemiska reaktionerna i kroppen stämmer. Punkt slut.